Idea warsztatów skierowana była do weteranów z podejrzeniem PTSD, w tym do:
- par/małżeństw, w których współmałżonek brał udział w wojskowych misjach zagranicznych, w związku z czym obecne relacje między partnerami uległy zaburzeniu;
- indywidualnych weteranów, uczestników wojskowych misji zagranicznych, potrzebujących rozmowy i wsparcia nie tylko od psychologów, ale także od grupy osób z podobnymi doświadczeniami oraz rodziców żołnierzy poległych w misjach poza granicami państwa.

Podczas trwania przedsięwzięcia nie zabrakło również kontaktów z lokalna społecznością Gminy Dziwnów z którą udało się rozegrać turniej w piłkę siatkową.

Mamy nadzieję że dzięki współpracy z zaangażowanymi we wsparcie weteranów psychologami udało się rozpoznać nie jeden problem, a może również pokazać kierunek działania by pozbyć się powracającego stresu i dolegliwości z nim związanych. Warto pamiętać że nie jesteśmy sami a razem łatwiej pokonuje się wszelkie trudności.

Warsztaty organizowane były przez  Stowarzyszenie dzięki dotacji Ministerstwa Obrony Narodowej oraz ze środków Stowarzyszenia pozyskanych z 1% podatku.

Warsztaty organizowane były przez  Stowarzyszenie dzięki dotacji Ministerstwa Obrony cy z Narodowej oraz ze środków Stowarzyszenia pozyskanych z 1% podatku.