„Spływ kajakowy w Sulejowie”

W kwietniu br. Stowarzyszenie Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju wzięło udział w konkursie na realizację zadań publicznych dla weteranów, ogłoszonym przez resort obrony narodowej. Spośród zgłoszeń zostały wybrane 3 zwycięskie projekty. Jeden z nich to właśnie organizacja spływu kajakowego dla weteranów.

Spływ kajakowy odbył się w sierpniu w Sulejowie. Ponad 30 km rzeką Pilicą i Luciążą, 15 kajaków, 30 osób – tak w liczbach można podsumować wspaniałe wydarzenie zrealizowane w ramach dotacji z Ministerstwa Obrony Narodowej i przy współpracy Samorządu. Weterani zostali wyposażeni w specjalne, sportowe koszulki przygotowane na to wydarzenie. Pogoda dopisała, a okoliczności przyrody zachwycały uczestników spływu i sprawiły, że uśmiech nie schodził im z twarzy.

Warto podkreślić, że to wydarzenie było nie tylko wsparciem dla środowiska weteranów, ale także okazją do wypoczynku i rehabilitacji poprzez sport, co jest niezwykle istotne dla wszystkich żołnierzy powracających z misji. Doskonała atmosfera i piękna okolica dopełniły całości.

Za rok powtórka wydarzenia - jeśli lubicie drobne wyzwania oraz cenicie aktywny wypoczynek – zapraszamy!