Niecodzienna to sytuacja, że szkoły zostają zamknięte z dnia na dzień, a od wszystkich wymaga się natychmiastowego przejścia na zdalne uczenie się.

Niecodziennie świat staje przed wyzwaniem pandemii. Polska także.

Z myślą o dzieciach naszych weteranów, rannych i poszkodowanych powstał program wsparcia zdalnej nauki. W wielu domach, w rodzinach wielodzietnych trzeba było zorganizować narzędzia pracy dla młodszych i starszych uczniów. Czas był bezcenny. Ministerstwo Edukacji informowało o kolejnych obostrzeniach i terminach zamknięcia szkół. Dlatego Zarząd Stowarzyszenia musiał się spieszyć. I udało się! Prace trwały nieco ponad miesiąc, by komputery trafiły do siedziby Stowarzyszenia już na początku maja bieżącego roku. Po kilku dniach dotarły do beneficjentów programu, do podopiecznych, którzy będą mogli na nowym sprzęcie uczyć się i rozwijać! Zarząd nie zapomniał również o dzieciach naszych zmarłych kolegów, członków Stowarzyszenia. Zawsze będziemy o Was pamiętać.

Program udało się zrealizować dzięki naszym partnerom: Lockheed Martin i 4Towers. Dlatego pragniemy wyrazić w tym miejscu nasze ogromne podziękowania. Mało słów, by wyrazić wdzięczność

,,WIELKOŚĆ CZŁOWIEKA TKWI W TYM, ILE JEST ON W STANIE OFIAROWAĆ INNYM".

GDYBY NIE NASI DARCZYŃCY,

TEJ HISTORII ZAPEWNE BY NIE BYŁO...

UŚMIECH DZIECKA BEZCENNY!

LOCKHEED MARTIN I 4TOWERS JESTEŚCIE NIEZASTĄPIENI!!!!