1. RAJD WETERANÓW WOJSKA POLSKIEGO PO ROZTOCZU

TERMIN: 26-30.08.2020, MIEJSCE: ZAMOŚĆ I OKOLICE

Organizatorem Rajdu Weteranów Wojska Polskiego Po Roztoczu jest Stowarzyszenie „Jesteśmy z Tobą – Bądź z Nami” z Zamościa we współpracy ze Stowarzyszeniem Rannych
i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju oraz Dowódcą 3 Zamojskiego Batalionu Zmechanizowanego. W ramach rajdu przewidziany jest marsz pieszy ok 30 km, spływ kajakowy
17 km, zwiedzanie Zamościa i okolic oraz udział w uroczystościach związanych z 100  rocznicą Bitwy pod Komarowem. Przedsięwzięcie realizowane jest w ramach częściowej dotacji Ministerstwa Obrony Narodowej. Nasze stowarzyszenie finansuje koszty noclegów uczestników rajdu. Ustalono minimalną opłatę dla uczestniczących w przedsięwzięciu na kwotę 100 zł za osobę. Noclegi w pokojach 2 osobowych w hotelu w Zamościu. Dojazd indywidualnie na własny koszt.

Podstawowymi kryteriami kwalifikacyjnymi będą:

1. opłacone składki członkowskie; 2. zaangażowanie w działalność Stowarzyszenia
  2. kolejność zgłoszeń

Informacje i formularze zgłoszeń można uzyskać pod adresem biuro@stowarzyszenierannych.pl lub od członków zarządu.

1. WARSZTATY PSYCHOLOGICZNO - TERAPEUTYCZNE „RAZEM ŁATWIEJ”

TERMIN 17-24.10.2020, MIEJSCE MRZEŻYNO

Warsztaty Razem Łatwiej to projekt wsparcia psychologicznego dla weteranów, weteranów poszkodowanych zarówno indywidualnie jak i z partnerami życiowymi oraz rodziców poległych, realizowany przez Stowarzyszenie Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju od wielu lat. W ramach warsztatów przewidziane są dwie grupy par, jedna grupa singli oraz jedna grupa rodziców poległych. Zgłoszenia przyjmowane będą od 2 dekady września na przygotowanych i udostępnionych formularzach. Zależy nam by wzięły w nic udział osoby i pary, które chciałyby przepracować ze specjalistami swoje problemy których źródłem mogą być wyjazdy żołnierzy Wojska Polskiego na misje poza granice państwa. Projekt realizowany jest w ramach zadania zleconego przy dotacji Ministerstwa Obrony Narodowej. Osoby zainteresowane prosimy o zabezpieczenie czasu dla siebie i partnerów w podanym terminie.