MY RÓWNIEŻ SZLIŚMY W  VIRTUAL APPALACHIAN YOMP CHALLENGE

Na zaproszenie amerykańsko-brytyjskiej fundacja Allied Forces Fundation, z którą nawiązaliśmy współpracę w ubiegłym roku wzięliśmy udział w wirtualnej wersji projektu pn. Appalachian Yomp.

W kilku miejscach Polski nasi członkowie pokonali marszem trasy od kilku do kilkudziesięciu mil. Mimo zróżnicowanej aury i obolałych nóg humory dopisywały. Największy dystans pokonał Rafał Korzeniewski łącznie w dwa dni 50,94 mili. Rafał kontrolował wszystkie Wole i Wólki i Huty na Mazowszu, dwuosobowa ekipa z zachodniopomorskiego w składzie Adam Tyburski i Tomasz Kloc sprawdzała numery słupków granicznych na granicy z Niemcami, Tomasz Zdziarski patrolował Wrocławskie parki i mosty a Witek  Kortyka sprawdzał stan ufortyfikowania Malborskiego zamczyska. Dziękujemy wszystkim, którzy aktywnie przyłączyli się do tego przedsięwzięcia. Mamy nadzieję że naszemu stowarzyszeniu uda się w przyszłości zorganizować podobne wydarzenie na terenie naszego kraju.