Inter Auto istnieje na rynku już od 15 lat. Lata 90-te charakteryzowały się stałym stabilnym poszerzaniem oferty na części oryginalne i zamienniki. W roku 1998 otworzyliśmy nasz drugi punkt handlowy na ul. Spółdzielczej 1 poszerzając w znacznym zakresie naszą ofertę. Okres 1998-2001 charakteryzował się dynamicznym rozwojem związanym z handlem i eksportem naszych produktów na wschód. Od 2001 skoncentrowaliśmy się na dystrybucji części zamiennych w segmencie aut japońskich i koreańskich. Rozwój rynku, a także stale wzrastające oczekiwania kontrahentów instytucjonalnych jak i indywidualnych nabywców spowodowały nawiązanie przez nas bezpośrednich kontaktów handlowych z importerami części silnikowych i eksploatacyjnych. W roku 2004 rozpoczęliśmy nową inwestycję w wyniku czego powstał nowy punkt handlowy w Szówsku (ul. Zamojska 10) z dużym parkingiem i magazynem.

Firma Inter-Auto specjalizuje się w dystrybucji, redystrybucji oraz eksporcie części samochodowych. Obecnie Inter-Auto to jedna z silniejszych firm na rynku prowadząca sprzedaż hurtową i detaliczną
Nasi pracownicy ciągle podnoszą swoje kwalifikacje w celu zapewnienia profesjonalnej obsługi klientów.
Prowadzimy również stałe doskonalenia dla pracowników warsztatów samochodowych.
Nasze dotychczasowe osiągnięcia:
- stałe coroczne szkolenia dla naszych odbiorców i pracowników, dzięki którym jakość obsługi stoi na bardzo wysokim poziomie,
- ciągłe poszerzanie naszej oferty asortymentowej,
- obsługujemy ponad 60 warsztatów w regionie

ul. Złota Góra 19
37-550 Radymno
e-mail: pst.radymno@onet.eu

Hurtownia i Sklep motoryzacyjny Inter Auto oferuje zniżki na sprzedawany detalicznie przez firmę asortyment  dla posiadających:

1. legitymację weterana w wysokości 5%
  2. legitymację weterana poszkodowanego w wysokości 8%

Jednocześnie P.H.U. INTER – AUTO S. Ujma, P. Ujma sp. j. zastrzega sobie brak możliwości udzielania rabatu w przypadku zakupów po cenach hurtowych, towarów objętych promocją, towarów z wyprzedaży, towarów nietypowych na zamówienie. (w przypadku sprzedaży wysyłkowej skan legitymacji wysyłany drogą elektroniczną)