Ministerstwo Obrony Narodowej

Ministerstwo Obrony Narodowej wspiera działalność Stowarzyszenia od początku jego istnienia. Współpracujemy z departamentami  Ministerstwa, przy realizacji zadań publicznych na rzecz weteranów poszkodowanych i rodzin poległych takich jak chociażby warsztaty terapeutyczne czy wspólna organizacja Obchodów Dnia weterana Działań poza Granicami Państwa. Dzięki podpisanej umowie o współpracy, wspierają nas również Jednostki Wojskowe i instytucje podległe MON , na czele z Centrum Weterana Działań poza Granicami Państwa.

Fundacja ORLEN – DAR SERCA

Dzięki Fundacji ORLEN – DAR SERCA realizujemy jeden z programów rehabilitacji poprzez sport „Wiosłami po zdrowie”  spływ kajakowy weteranów poszkodowanych i weteranów. W latach poprzednich dzięki wsparciu firmy Orlen, szkoliliśmy rannych weteranów na kursach nurkowych, motorowodnych, żeglarskich. Wszystkie te działania powodują łamanie barier, gdzie niemożliwe staje się możliwe dla ludzi z dużym stopniem niepełnosprawności.

Lockheed Martin Corporation

Lockheed Martin Corporation – amerykański koncern zbrojeniowy powstały w 1995 z połączenia korporacji Lockheed i Martin Marietta. Jeden z „wielkiej piątki" amerykańskiego przemysłu obronnego. Firma Lockheed Martin od 2014 roku wspiera nasz program rehabilitacji rodzinnej realizowany w ośrodkach rehabilitacyjnych. Dzięki zaangażowaniu firmy co roku z rehabilitacji korzysta kilkunastu weteranów z najbliższymi członkami rodzin. W 2016r. podczas Międzynarodowego Salonu Przemysłu Obronnego w Kielcach, firma została wyróżniona statuetką „ DUMNY WETERAN”.

Red8 Digital Sp. z o.o.

Red8 Digital to agencja interaktywna specjalizująca się w obsłudze dużych marek. Red8 Digital działa w ramach grupy reklamowej RED8 – jednej z największych niezależnych grup reklamowych w Polsce. Agencja została naszym partnerem biznesowym, a współpraca zaowocowała nową stroną internetową.

Pomorze Zachodnie

Urząd Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego pomaga propagować idee pomocy weteranom poszkodowanym. Od 2015 roku wspiera uczestnictwo żołnierzy w imprezie biegowej „Półmaraton Szczecin” poprzez sfinansowanie zakupu i przygotowania okolicznościowych koszulek z nazwiskami poległych kolegów oraz widocznym logo naszej organizacji. Na pomoc możemy liczyć również przy wielu innych mniej spektakularnych przedsięwzięciach.

Miasto Szczecin

Miasto Szczecin ma bliskie relacje ze Stowarzyszeniem zarówno z racji siedziby która znajduje się właśnie w Szczecinie, jak również bezpośredniego zaangażowania władz w kontakty z wojskiem oraz przedsięwzięcia realizowane na rzecz weteranów poszkodowanych. Wspólnie realizowaliśmy koncerty, wystawy  czy bale charytatywne. To dla nas cenne wsparcie.

Grupa GrECo JLT

Grupa GrECo JLT wspiera Stowarzyszenie w organizacji letniego wypoczynku dla dzieci rannych i poszkodowanych. Dzięki temu programowi wiele dzieci ma szanse na ciekawy wypoczynek oraz na poznanie nowych interesujących miejsc.

EGERIA GROUP

Bliskie kontakty z firmą Egeria, pozwoliły nam zrealizować, a potem rozszerzać wystawę pt. „WETERANNI”. Przedstawiającą sylwetki ciężko rannych weteranów podczas misji zagranicznych. Wystawa ta prezentowana była na rynkach miast, w instytucjach kultury, szkołach czy nawet targach. Do dziś obejrzały ją dziesiątki tysięcy Polaków.

Megmar Logistics & Consulting

Firma MEGMAR jest nam szczególnie bliska. Wspiera naszą działalność od początku naszego istnienia, dzięki niej przetrwaliśmy najtrudniejszy okres, kiedy nie byliśmy jeszcze rozpoznawalni wśród organizacji pozarządowych. Dzięki zaangażowaniu firmy w roku 2016 udało się zakupić pojazd dostosowany do transportu osób niepełnosprawnych, przewozu sprzętu, a także naszej wystawy. Niezależność transportowa sprawi, że będziemy lepiej realizować nasze cele statutowe.

Targi Kielce

TargiKielce od początku naszego istnienia bezpłatnie udostępniają nam stoisko podczas Międzynarodowego Salonu Przemysłu Obronnego. To tam mamy okazję przedstawić naszą działalność firmom, które potem nas wspierają, dzięki którym możemy realizować nasze programy pomocowe.

Marcin Gortat - Mierz Wysoko

Fundacja MG13 Mierz Wysoko Marcina Gortata pomaga naszemu środowisku, a w szczególności dzieciom rannych weteranów w realizacji marzeń wakacyjnych, czy sportowych. Podobnie, jak dzieje się to w USA, gdzie zawodnicy oraz ich kluby sportowe szanują i wspierają weteranów i ich rodziny. Wiele naszych dzieci pojechało na organizowane obozy sportowe lub wakacje ufundowane przez MG13.

Legia Warszawa

Kub Sportowy LEGIA WARSZAWA, posiadający korzenie wśród żołnierzy, wspiera nasze środowisko finansowo, jak również pozwala aktywnie uczestniczyć w życiu klubu poprzez bezpłatne wejściówki na mecze drużyny piłkarskiej. Przekazuje również przedmioty związane z klubem i zawodnikami na aukcje podczas naszych imprez charytatywnych.

IMS-GRIFFIN Sp. z o.o.

Firma IMS-GRIFFIN Sp. z o.o. wspiera finansowo naszą działalność statutową. W 2015r. w znaczący sposób zaangażowała się w program realizowany przez Stowarzyszenie „ROWER DLA WETERANA”, który ma na celu propagowanie rehabilitacji poprzez sport.

Ambasada Stanów Zjednoczonych

Ambasada Stanów Zjednoczonych jest instytucją, która nie zapomina o polskich weteranach, a szczególnie tych, którzy stracili życie lub zdrowie walcząc ramię w ramię z żołnierzami amerykańskimi. Jesteśmy obecni na świętach i okolicznościowych spotkaniach. Na zaproszenie Ambasadora Stanów Zjednoczonych mogliśmy zobaczyć jak wygląda system opieki nad weteranami w USA oraz nawiązać ciekawe kontakty i wymienić doświadczenia. Uczestniczyliśmy wspólnie w koncercie zespołu Aerosmith oraz spotkaniu z członkami zespołu. Ambasador odwiedza nas także podczas różnych przedsięwzięć.