W dniu 15 lipca 2012 roku na hali widowiskowo-sportowej w Warszawie (HALA TORWAR) , mieszczącej się przy ul. Łazienkowskiej, pomiędzy Trasą Łazienkowską i stadionem klubu piłkarskiego Legia Warszawa odbędzie się mecz koszykówki pomiędzy reprezentacją pod przewodnictwem Marcina Gortata z gwiazdami sportu i mediów KONTRA weterani i żołnierze.
Dwie kwarty będą rozgrywali weterani i weterani-poszkodowani, natomiast dwie następne żołnierze z bazy lotniczej w Łasku.

W związku z powyższym skompletowaliśmy 15-osobową reprezentację drużyny weteranów - poszkodowanych (ze stanem zdrowia umożliwiającym rozegranie połowy meczu koszykówki) do reprezentowania wspólnej drużyny weteranów i żołnierzy.

W trakcie meczu przewidywanych jest wiele atrakcji oraz niespodzianek.

Tego dnia  rozpocznie się wielki mecz „Gortat Team” vs. Wojsko Polskie. W drużynie Marcina Gortata wystąpią zaproszone przez naszego jedynaka w NBA polskie gwiazdy.

Kogo zaprosił Gortat do swojej drużyny? Kogo będziecie mogli zobaczyć na koszykarskim parkiecie?
Pani Minister Joanna Mucha, Tatiana Okupnik, Joasia Jabłczyńska, Marina, Mariusz Czerkawski, Paweł Małaszyński, Piotr Kupicha, Dawid Podsiadło, Bartek Kasprzykowski i Kuba Wojewódzki – to tylko niektóre znane w Polsce gwiazdy, które tego dnia przywdzieją koszykarski strój i spróbują swoich sił w wielkim pojedynku z żołnierską płcią piękną, pilotami F-16 oraz weteranami misji poza granicami kraju.

Nawet w przerwie tego meczu nie zabraknie atrakcji. Jedną z nich, niewątpliwie największą, będzie debiut duetu Tatiany Okupnik i Dawida Podsiadło, którzy wykonają tego dnia premierowy utwór, który wspólnie nagrali w Londynie. Marcin już go słucha w swoim aucie jeżdżąc po autostradach wokół Orlando i jak mówi „To będzie hit lata!!!!!!” a wiecie, że Marcin zna się na dobrej muzyce… jak każdy koszykarz NBA.
Dodatkowo gwarantujemy to czego jeszcze nie było w Polsce i chyba na całym świecie: nasi zaproszeni goście wezmą udział w konkursie „slam dunków”, czyli potocznie zwanym konkursie wsadów. Ciekawe kto wygra, Reprezentant teamu Marcina, a może któryś z żołnierzy… w końcu to piloci F-16. Tego nawet nie wiemy my, ale zapowiada się wielki pojedynek . Nagroda dla zwycięzcy jest niczego sobie – wyjazd na mecz NBA na zaproszenie Marcina.

To wszystko będzie się działo w niedzielę wieczorem.

ZAPRASZAMY wszystkich chętnych na ten ważny dla NAS mecz.

Dochód z jego organizacji przekazany zostanie na  pomoc żołnierzom rannym w misjach zagranicznych.

Na czas meczu żołnierze ranni i poszkodowani wraz z rodzinami mają zarezerwowany specjalny sektor - dlatego też serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych, w szczególności członków naszego Stowarzyszenia do zarezerwowania sobie w osobistym kalendarzu dnia 15 lipca i liczne przybycie do Warszawy aby gorąco kibicować  naszym kolegom - weteranom.

Mecz zaczyna się o godz. 16.30 - w związku z tym wszystkich członków i sympatyków  naszego Stowarzyszenia wraz z rodzinami - zapraszamy do wspólnego udziału w kibicowaniu naszym kolegom. Wstęp dla kibiców  - z rodzinami - BEZPŁATNY.

Godzina spotkania - 16.00  dnia 15.07.2012 r.

Miejsce spotkania - plac przed halą Torwar (przy czołgu).

Dla zawodników biorących udział w meczu - jest możliwość bezpłatnego zakwaterowania w internacie 1 Brygady Pancernej w Wesołej. W tej sprawie prosimy skierować się do oficera dyżurnego Brygady.

Dla  kibiców (zawodników) i ich rodzin - będzie możliwość zakwaterowania od 14.07.2012 r. (odpłatnie - w niskich cenach - w standardzie turystycznym) w klubie sportowym Targówek.

LINK do strony z zakwaterowaniem w KS Targówek - << wybierz >>

Alternatywnie można zakwaterować się w akademiku Uniwersytetu Warszawskiego (w pobliżu centrum miasta) - koszt około 40 zł/osobę. Zzczegóły dotyczące dojazdu, kosztu zakwaterowania itp. w poniższych linkach.

Link do strony z zakwaterowaniem << wybierz >>

Drugi link do tego samego zakwaterowania << wybierz >>

Zawodnicy biorący udział w meczu - maja trening w piątek 13 lipca i sobotę 14 lipca o godz. 16.00  na hali sportowej w Szkole Podstawowej ul. Plac Wojska Polskiego w Warszawa-Wesoła. W piątek trening nie  jest obowiązkowy - natomiast w sobotę wskazane jest aby wszyscy uczestnicy meczu - brali w nim udział (ze względów organizacyjnych). Skład drużyny został wytypowany zgodnie z kolejnością zgłoszeń oraz ograniczony do 15 osób - zgodnie z wytycznymi organizatorów meczu.

Skład drużyny weteranów (weteranów-poszkodowanych)

L.p. Imię i nazwisko Jednostka rozmiar Uwagi
1 Przemysław Wójtowicz w służbie XXL
2 Jacek Żebryk w służbie XL
3 Tomasz Zdziarski w rezerwie XL
4 Tomasz Rózniatowski w służbie XL
5 Emil Uran w służbie L
6 Zbigniew Herbst w służbie XXL
7 Radosław Kalwajtys w służbie XXL
8 Grzegorz Mikołajczyk w służbie XL
9 Mariusz Hejny w rezerwie XL
10 Jacek Ostrowski w służbie XXL
11 Andrzej Przekwas w służbie XXL
12 Jan Głuszuk w służbie XL
13 Cezary Sorsa w służbie XL
15 Marcin Partyka w służbie XXL
15 Grzegorz Jankowski w służbie XL

Na ewentualne pytania, odpowiedzi można uzyskać  od  Przemysława Wójtowicza.