: kapitan zespołu: Przemysław Wójtowicz, Tomasz Zdziarski,Tomasz Różniatowski (w trakcie meczu kontuzjowany - trzymamy za niego kciuki - aby jak najszybciej powrócił do zdrowia i ukończył z sukcesem szkołę podoficerską w Poznaniu), Emil Uran, Zbigniew Herbst, Radosław Kalwajtys, Mariusz Hejny i Grzegorz Jankowski. Drużynę wspierał - jako weteran, między innymi generał brygady Andrzej Przekwas, a jako trener poprowadził z ławki były reprezentant Polski, kapitan koszykarzy Śląska Wrocław Maciej Zieliński, obecnie poseł na Sejm RP.

W hali zasiadło 1500 kibiców, wśród nich wiele rodzin, znajomych i kolegów zawodników reprezentujących weteranów i weteranów - poszkodowanych. Powiewali oni naszymi zielonymi flagami z symbolami Stowarzyszenia Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju.

Przed meczem po raz pierwszy usłyszeliśmy piosenkę "Tu i teraz" Tatiany Okupnik i Dawida Podsiadło, czyli jurorki programu "X Factor" ze zwycięzcą tegorocznej edycji.

Utwór "Tu i teraz" powstał w Londynie, specjalnie na finał tegorocznego cyklu campów Marcina Gortata i mecz. Współtwórcą nagrania jest Troy Miller.

Marcin Gortat przygotował także niespodziankę dla naszego członka Stowarzyszenia Mariusza, który został poszkodowany na misji. Na ręce ministra Waldemara Skrzypczaka przekazał voucher do jednej z kilinik zajmujących się rehabilitacją. Ponadto już wkrótce dzięki Fundacji Marcina Gortat dzieci żołnierzy-weteranów wyjedzie na tygodniowe kolonie do Pucka.

Na sam koniec Marcin miał indywidualne spotkanie z rodzinami członków Stowarzyszenia, które zostało wykorzystane głównie na autografy i zdjęcia.

Dziękujemy !!!!!!!!

Ponadto wszystkie zdjęcia wykonane na meczu

<< pobierz >>

Zdjęcia: Leszek Stępień