Pomoc dla Arkadiusza

Zarząd Stowarzyszenia Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju - w ramach przekazanych darowizn dla st.plut. Arkadiusza Żurkowskiego przekazał rodzinie w dniu 31.12.2012 roku całą zebraną kwotę.

Darowizny wpływające na konto Stowarzyszenia po tym terminie - będą cyklicznie przekazywane rodzinie.

Arkadiusz Żurkowski został ranny w Afganistanie dnia 24 października 2012 roku w godzinach popołudniowych podczas rutynowego patrolu powietrznego w wyniku ostrzału śmigłowca Mi-24.

Stowarzyszenie dziękuje wszystkim darczyńcom za "Szacunek i Wsparcie" dla Arka i jego rodziny.

Najważniejsze jest, żeby nie była to tylko akcja jednorazowa. Długofalową pomoc dla Arkadiusza oraz innych potrzebujących rannych i poszkodowanych żołnierzy oraz ich rodzin można dokonać także - a może przede wszystkim dokonując odpisu 1% swojego podatku dochodowego w zeznaniu podatkowym PIT za rok 2012.

Wkrótce na stronach Stowarzyszenia - program do rozliczenia PIT-u za rok 2012 w wersji "na komputer" oraz w wersji "on-line"

Arkadiuszowi oraz jego rodzinie życzymy szybkiego powrotu do zdrowia oraz wytrwałosci podczas rehabilitacji.