Sobota byla dniem spokojniejszym, zamiast terapii grupowej odbyła się wycieczka do Szczecina. Tu kierujemy szczególne podziekowanie do p. Andrzeja z orzel mon2Wojskowej Komendy Transportu, który w porozumieniu z firmą MAGEMAR zorganizował nam wolny czas. Dzięki niemu podziwiać mogliśmy wspaniale odrestaurowany THPV Bembridge z 1938 r. - statek o bardzo bogatej historii, który dziś, po ogromnej pracy jaką wlożono w jego wyremontowanie, jest siedzibą wspomnianej firmy MAGEMAR. Ciekawą prezentację przeprowadził oraz oprowadził nas po zakamarkach Bembridge p. Rafał Zahorski - jeden z fascytanów, którzy uratowali jednostkę przeznaczoną na przysłowiowe żyletki.w wp logo

Następnie p. Andrzej Pindor zabrał nasza grupę na historyczną wystawę fotograficzną n.t. Portu w Szczecinie. Wysłuchując jego opowieści podziwialiśmy Szczecin w czarno-białych ujęciach sprzed wielu lat.

Na wspólny obiad udaliśmy się do Klubu Garnizonowego, w którym znajduje się także siedziba naszego Stowarzyszenia. Kolejnym punktem wycieczki po Szczecinie był krótki spacer po mieście oraz spektakl teatralny w Teatrze Małym p.t. Słodka Fibi - tu szczerze przyznajemy, odczucia byly mocno mieszane. Nie do każdego przemawiała nowoczesna i niekonwencjonalna forma przedstawienia.

Na tym zakończylismy dzień "turystyczny". W poniedziałek znów ostro bierzemy sie do pracy.