Była także pani Anna PAWLAK weteran poszkodowany z Afganistanu  i policjanci z misji policyjnej w Afganistanie i Kosowie.

Łącznie spotkanie trwało dwie godziny i uczestniczyło w nim około dziewiędziesięciu osób. W tym czasie połączyliśmy się także z PKW EUTM w Republice Mali, PKW ISAF w Afganistanie oraz PKW KFOR w Kosowie. Na wielkim ekranie pojawili się żołnierze pełniący służbę w tych misjach. Uczestnicy mogli na żywo zadać pytania dotyczące służby na misji.

W czasie spotkania, do p. płk w st. spocz. Jerzego PESZKO podszedł weteran i wręczając wiązankę biało-czerwoncyh kwiatów, podziękował w imieniu weteranów poszkodowanych za uratowanie życia i zdrowia wielu z nich. W oczach pana pułkownika zaszkliły się łzy.

Oprócz prezentacji multimedialnej przygotowanej i przeprowadzonej przez mł. chor. w st. spocz. Andrzeja KORUSA, uczestnicy spotkania mogli obejrzeć ekspozycje pamiątek z misji oraz uzbrojenie i wyposażenie Stowarzyszenia Żołnierzy Wojsk Specjalnych – Grupy RAPTOR z Lublińca. Po raz pierwszy pojawiła się także flaga i informatory Stowarzyszenia Rodzin Poległych Żołnierzy PAMIĘC I PRZYSZŁOŚĆ.