Poza tym w planie jest zwiedzanie zamków Niedzica i Czorsztyn, spływ rzeką Dunajec oraz tradycyjnie koncert rockowy poświęcony weteranom. Natomiast głównym punktem naszych górskich wojaży jest upamiętnienie daniny krwi naszych kolegów poległych w czasie wykonywania zadań poza granicami kraju. W ubiegłym roku w Bieszczadach czciliśmy pamięć Michała Kołka teraz czas na naszego poległego kolegę z 6 Brygady Powietrzno-Desantowej Szymona Słowika. Wizyta na grobie Szymona będzie głównym punktem naszej wyprawy.
Należy również przypomnieć że choć początek maja w tamtym roku był bardzo słoneczny to pogoda w górach bez różnicy na porę roku może być zmienna. Prosimy nie zapomnieć o zabraniu koniecznych rzeczy :
-kurtka przeciwdeszczowa
-buty do turystyki górskiej
-ciepła odzież
-kije do nordic walking
-okulary przeciwsłoneczne i czapki

Główną bazą noclegową oraz miejscem z którego będziemy ruszać na szlaki jest „Ostoja Górska" w Koninkach http://ostoja.koninki.pl/ przepięknie położony obiekt w sercu gór który na cztery dni stanie się kwaterą weteranów.

Regulamin
<< zobacz regulamin >>

Zapoznaj się z programem przedsięwzięcia

<< program II górskiego rajdu weteranów >>

Planowany wyjazd 8 maja o godz.6.30 spod Dowództwa Garnizonu Warszawa pl.Piłsudskiego 4. Bardzo prosimy o punktualność. Istnieje możliwość dołączenia po trasie w Radomiu o 8.30 (McDonald przy trasie nr 7 kierunek Kraków) oraz w Krakowie w batalionie logistycznym przy ulicy Głowackiego 11 o godzinie 12.00. Planowany przyjazd do Żabnicy 14.30. Po złożeniu kwiatów na grobie Szymona Słowika oraz spotkaniu z rodziną Państwa Słowik udajemy się do Koninek.
Proszę nie zapomnieć o rzeczach niezbędnych podczas turystyki górskiej:
-kurtka przeciwdeszczowa, polar;
-czapka i okulary przeciwsłoneczne;
-kije nordic walking;
-buty do turystyki górskiej;
-ciepła odzież.
Osoby które mają zamiar dołączyć po trasie oraz w innych sprawach dotyczących rajdu prosimy o kontakt:
Przemysław Wójtowicz tel.609595970 sproket@poczta.onet.pl

Wszystke osoby zainteresowane uczestnictwem w II Górskim Rajdzie Weteranów zostały zakwalifikowane.

promocja

Tekst i zdjęcia :Przemysław Wójtowicz