Przygotowania do organizacji Dnia Weterana 2014 w Szczecinie

dzie weteranaW dniach 27-30.05.2014 roku w Szczecinie odbedą się coroczne zawody strzeleckie rannych i poszkodowanych żołnierzy w misjach poza granicami kraju - które w tym roku odbedą sie na bazie 12 BZ w Szczecinie (28.05.2014 r.) oraz w dniu 29 maja Centralne Uroczystości Dnia Weterana działań Poza Granicami Państwa.  W ramach zawodów strzeleckich - goscić bedziemy m.in. rannych żołnierzy w krajów NATO.

Planowane przybycie do Szczecina na dzień 27.05.2014 roku do godz. 18.00,  zakwaterowanie Hotel *** DOBOSZ ul. Wróblewskiego 1, 72-010 Police - planowany powrót w dniu 30.05.2014 roku od  godz. 9.00.

Zaproszenia od Ministra Obrony Narodowej na Dzień Weterana będą do odbioru na miejscu - w dniu 27.05.2014 roku w czasie spotkania uczestników zawodów strzeleckich i DW.

<< HARMONOGRAM UDZIAŁU W DNIU WETERANA I PRZEDSIĘWZIĘCIACH TOWARZYSZĄCYCH >>

<< regulamin zawodów strzeleckich >>

W trakcie zawodów strzeleckich odbędą sie także strzelania na kontenerowej strzelnicy pistoletowej, strzelania z broni pneumatycznej - odbędą się także pokazy sprzętu uzbrojenia i inne.

Prosimy o zabranie ze sobą:

1. Mundur galowy z odznaczeniem lub garnitur (osoby spoza MON)  - 29.05.2014

2. Mundur polowy/ubranie ćwiczebne - 28.05.2014

3. Buty do gry w piłkę na hali sportowej/strój sportowy - dla zawodników meczu z samorzadowcami.

dw 2014

ZAPRASZAMY !!!