Na Jasnych Błoniach 29 maja polskie firmy obronne zaprezentują uzbrojenie będące na wyposażeniu Wojska Polskiego. Odwiedzający będą mieli unikalną okazję zapoznać się z najważniejszymi systemami indywidulanego wyposażenia żołnierza „Żołnierz Przyszłości" - TYTAN. Na stoisku ZM Tarnów zaprezentuje polskie karabiny wyborowe, karabiny maszynowe oraz zupełnie nowe opracowania przygotowane przez inżynierów dla żołnierzy. Warszawskie PCO pokaże najnowszej generacji sprzęt optoelektroniczny, bez którego żołnierz nie może wykonywać zadań na współczesnym polu walki. Podczas imprezy prezentowany będzie Lekki Pojazd Uderzeniowy LPU-1 Wirus będący owocem pracy konsorcjum grupującego firmy z Polskiego Holdingu Obronnego: ZM Tarnów, Maskpol i Cenrex oraz Team Concept. Wirus to mały wóz przygotowany na potrzeby wojsk specjalnych i pododdziałów rozpoznawczych. Nie zabraknie również pojazdów typu dron. PHO pokaże nowy BSL.
Polski Holding Obronny wspiera jednak weteranów nie tylko w dniu ich święta. Żołnierze i funkcjonariusze na co dzień uzyskują pomoc PHO w różnej formie. Tej rzeczowej, jak i mogą liczyć na wsparcie organizacyjne czy prawne. Polski Holding Obronny wspiera także rodziny poległych na misjach polskich żołnierzy.