W konkurencji „broń pneumatyczna" wspaniałe nagrody dla zwycięzców ufundowała firma CQB Tactical. natomiast dla najlepszego strzelca na strzelnicy kontenerowej nagrody ufundował ZM Tarnów.

Wszyscy uczestnicy zawodów otrzymali certyfikaty uczestnictwa wręczane przez Szefa Sztabu Dowództwa Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych gen. dyw. Ireneusza BARTNIAKA w towarzystwie Dowódcy 12 Szczecińskiej Dywizji Zmechanizowanej gen. bryg. Marka MECHERZYŃSKIEGO, Dowódcy 12 Brygady Zmechanizowanej płk dypl. Dariusza GÓRNIAKA oraz Dyrektora Departamentu Wychowania i Promocji Obronności MON płk Jerzy GUTOWSKIEGO.
Honorowym gościem zawodów strzeleckich żołnierzy weteranów była Jolanta KUPCZYK żona patrona zawodów ppłk dypl. Hieronima KUPCZYKA.
Obserwatorem zawodów była również Monika PYREK, trzykrotna medalistka mistrzostw świata oraz wicemistrzyni Europy w skoku o tyczce, która sprawdzała się tym razem w roli strzelca.
Zawody strzeleckie jak stwierdził Tomasz KLOC Prezes Stowarzyszenia Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju „mają na celu podtrzymanie koleżeńskich więzi zarówno pomiędzy samymi weteranami ich środowiskiem i armią".

Za wsparcie przedsięwzięcia pragniemy podziękować sponsorom i współorganizatorom:
Ministerstwo Obrony Narodowej
Biuro Bezpieczeństwa Narodowego