Informacja odnośnie projektu "Oderwij się 2015" czyli kursu szybowcowego dla weteranów członków naszego stowarzyszenia.

szybowiecW związku z zainteresowaniem informujemy ,że "pełną parą" nasz członek Edward Zalewski planuje i przygotowuje dokumenty w celu pozyskania sponsorów na w/w przedsiewziecie .Kurs podstawowy wstępnie planujemy na miesiąc czerwiec 2015. Dla 10 weteranów poszkodowanych .Grupa niestety ograniczona możliwościami szkoleniowymi aeroklubu .Przybliżony czas trwania 12-16 dni w zależności od warunków pogodowych. Szkolenie odbywać się będzie w ramach własnego urlopu , niezbędne jest zrobienie badań lekarskich u lekarza medycyny lotniczej (osoba w ogólnym dobrym stanie zdrowia przechodzi je bez problemu) i istotna informacja dla kolegów po amputacjach proteza nie wyklucza ze szkolenia ale orzekać musi główny lekarz Urzędu Lotnictwa Cywilnego .Wszelkich informacji w tym zakresie udzieli lekarz orzecznik ULC z Krakowa p. Andrzej Płaszczak nr tlf. 603 859 972 . Wszelkich innych wyjaśnień udzielę osobiście pod nr.  887 548 297

Pozdrawiam Edward Zalewski