Weteranów oprowadził po planie filmowym oraz zapoznał z pracą aktora filmowego i teatralnego pan Cezary Żak; zdradził nam kilka szczegółów jakie będą w nowej serii serialu „Ranczo". Nasi żołnierze opowiedzieli o odniesionych obrażeniach, przystosowaniu do codziennego życia po powrocie do kraju oraz zapoznali ekipę planu filmowego z ciężką i nieprzewidywalną służbą poza granicami kraju. Jednocześnie st. sierż Sebastian Bartkowski, st. kpr. Krzysztof Polusik i st. szer. rez. Jan Koczar mieli okazje porozmawiać chwilę w cztery oczy z panem Cezarym Żakiem, co było dla nich miłą niespodzianką.
Spotkanie z panem Cezarym Żakiem było również okazją do wręczenia podziękowań, naszego ryngrafu Stowarzyszenia oraz dedykowanej koszulki „Dzień Weterana – Szacunek i Wsparcie".

Serdecznie dziękujemy panu Cezaremu Żakowi za zaproszenie na plan filmowy, a przede wszystkim za wsparcie i udział w kampanii społecznej „Szacunek i Wsparcie". Wiemy, że to nie ostatnia taka wizyta i niebawem znowu się spotkamy.
Zdjęcia: Piotr Pękała, Jan Koczar, Sebastian Bartkowski