18 kwietnia 2015r. na stadionie Legii Warszawa odbędzie się mecz charytatywny na rzecz rannych weteranów i rodzin poległych żołnierzy, w ramach I Charytatywnej Wiosny Legii Warszawa. Rywalem Legionistów będzie WKS Zawisza Bydgoszcz.

Weterani oraz rodziny naszych poległych bohaterów w misjach chcący otrzymać darmowy bilet na ww. mecz prosimy przesyłać na zarzad@stowarzyszenierannych.pl (imię, nazwisko, adres, telefon oraz obowiązkowo PESEL, który wymagany jest zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych). Ilość biletów jest ograniczona. Zapraszamy również wszystkich, którzy chcą wesprzeć akcję.

Legia Warszawa po raz kolejny wesprze środowisko rannych weteranów. Tym razem poprzez zaproszenie naszego Stowarzyszenia do partnerstwa w organizowanym przez Legię projekcie społecznym.

Zasady projektu są dość proste. W okresie od 1 marca do 29 kwietnia 2015 r. na stadionie Legii rozegranych zostanie pięć meczów. Każdy z nich będzie miał przypisanego partnera. W zależności od ilości sprzedanych na dany mecz wejściówek, na cel partnera przeznaczone zostanie od 1 do 5 zł od każdego sprzedanego biletu. Mecz, z którego dochód zasili działania naszego Stowarzyszenia oraz Stowarzyszenia Rodzin Poległych Żołnierzy „Pamięć i Przyszłość”, odbędzie się 18 kwietnia 2015r.

Spotkanie rozegrane zostanie pomiędzy Legią Warszawa a Zawiszą Bydgoszcz. Wybór nie jest przypadkowy, ponieważ to właśnie Bydgoszcz będzie miastem goszczącym nas na tegorocznych Centralnych Obchodach Dnia Weterana. Dochód uzyskany z akcji planujemy przeznaczyć na rehabilitację weteranów oraz zakup specjalnych rowerów, które posłużą do rehabilitacji. Projekt Legii Warszawa wspierany będzie przez MON za pośrednictwem Centrum Weterana.

Więcej o całym wydarzeniu przeczytacie na stronie Legii: http://legia.com/aktualnosci/charytatywna-wiosna-legii-warszawa-45698

Tekst: Tomasz KLOC / ogólny komunikat prasowy przygotowany przez Rzecznik Prasowy LEGII WARSZAWA