Do Kielc przyjeżdżają globalne korporacje oraz firmy obronne z czołowych pozycji listy największych na świecie: Bae Systems, Boeing, MBDA, Raytheon, czy Thales, stanowią niemal jedną trzecią prezentowanych ekspozycji. Drugiego dnia tegorocznego Salonu firmy THALES i SAAB będą miały specjalną prezentacje swoich ofert zbrojeniowych w hali E. Najliczniej podczas Salonu swoje oferty prezentują polskie firmy produkujące dla wojsk. Tradycyjnie już każdego roku najwięcej nowości przygotowuje nasz narodowy koncern zbrojeniowy – Grupa Bumar, czołowy dostawca i eksporter uzbrojenia oraz sprzętu wojskowego produkowanego przez polski przemysł obronny obejmujący 27 spółek produkcyjnych i handlowych polskiego sektora przemysłu zbrojeniowego o specjalizacji amunicyjnej, radarowej, rakietowej, pancernej.

Oczywiście w tym doborowym towarzystwie nie zabrakło naszego Stowarzyszenia, krórego celem pobytu było szukanie wsparcie wsród firm dla Naszych Przedsięwzięć organizowanych w celu konsolidacji i pomocy naszemu środowisku weteranów i weteranów poszkodowanych.

{becssg}zdjecia_do_artykulow/targi2011{/becssg}

żródło: http://www.targikielce.pl/index.html?k=mspo&s=ogolne