Wielokrotny Mistrz Polski w Piłce Siatkowej, PGE Skra Bełchatów, dołącza do kampanii społecznej „Szacunek i Wsparcie”. Stowarzyszenie Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju reprezentowali: ppor. Przemysław Kowalski, st. kpr. Krzysztof Świątek, chor. Janusz Słomkowski a także Członek Honorowy Stowarzyszenia – kpt. Andrzej Pindor.

W spektaklu sportowym udział brały również rodziny żołnierzy poległych w misjach pokojowych. Po raz pierwszy w historii rozgrywek PLUS LIGI mecz symbolicznie rozpoczął Jędrzej Wilczyński przekazując piłkę zawodnikowi „Skry”, a nagrodę MVP dla najlepszego zawodnika meczu – Michała Winiarskiego, przekazał Bartosz Biskup. Przed rozpoczęciem spotkania ligowego, na parkiecie boiska, Prezesi PGE Skra Bełchatów przekazali dla reprezentantów Stowarzyszenia pamiątkowe koszulki klubu z nadrukowanymi nazwiskami żołnierzy. Skarbnik Stowarzyszenia – ppor. Przemysław Kowalski wręczył kapitanowi drużyny z Bełchatowa, Mariuszowi Wlazłemu, pamiątkową koszulkę „Szacunek i Wsparcie”. Żołnierze Stowarzyszenia, Konrad Piechocki i Grzegorz Stawinoga, odwdzięczyli się Prezesowi „Skry Bełchatów” przekazując pamiątkowy ryngraf oraz dyplom z podziękowaniami. Wystąpienie weteranów zostało przyjęte przez kibiców owacjami na stojąco.

Kampania „Szacunek i Wsparcie” to kolejny krok w budowaniu współpracy i partnerstwa Stowarzyszenia Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju z PGE Skra Bełchatów.