W dniach 24.09 - 01.10.2016 roku w bazie Ośrodka Rehabilitacji „MedCithi” w Zebrzydowicach, odbędzie się jesienna edycja Warsztatów Psychologiczno-Terapeutycznych pod nazwą „RAZEM ŁATWIEJ”.

Idea warsztatów skierowana jest do weteranów potrzebujących psychologicznego wsparcia grupy, ich żon, partnerek oraz rodziców żołnierzy poległych w misjach poza granicami państwa.

W ramach warsztatów przewidujemy podział uczestników na cztery grupy terapeutyczne:

• G-1 i G-2 − weterani z żonami/partnerkami;
  • G-3 − weterani indywidualnie;
  • G-4 − rodzice żołnierzy poległych.

Informacja dla żołnierzy w służbie i pracowników cywilnych WP
W związku z możliwością wystąpienia o skierowanie służbowe, prosimy aby zgłoszenia zawierały następujące dane: nr leg. weterana/weterana poszkodowanego (jeśli posiada), stopień, imię i nazwisko, obecne miejsce pełnienia służby/pracy, nr tel. prywatnego, imię i nazwisko zgłaszanej żony lub partnerki.

Zgłoszenia (z żądaniem potwierdzenia odczytania wiadomości) prosimy nadsyłać na adres: janusz.raczy@wp.pl lub dokonywać telefonicznie w godz. 8.00-15.00 pod nr tel. 791 987 668.

---

Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, o zakwalifikowaniu na warsztaty decydować będzie kolejność zgłoszeń. Zastrzegamy, że ostateczna decyzja należeć będzie do Zarządu Stowarzyszenia Rannych, a informacja o zakwalifikowaniu przekazana zostanie osobom zainteresowanym telefonicznie.

---

Organizatorem warsztatów jest Stowarzyszenie Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju. Realizacja możliwa jest dzięki dotacji z Ministerstwa Obrony Narodowej oraz środkom pozyskanym w ramach 1% podatku.