PODWODNIK Szkoła Ratownictwa, Sportów Wodnych i Obronnych kontynuuje działalność rehabilitacyjną skierowaną do żołnierzy, weteranów, w tym rannych i poszkodowanych oraz rodzin poległych.

W ramach programu dofinansowanego z Funduszu Inicjatyw Obywatelskich realizowane są zadania publiczne pod nazwą „Rehabilitacja rannych i poszkodowanych w misjach zagranicznych poprzez sport i aktywną rekreację".

W 2016 roku realizowane są z myślą o weteranach m.in.:

• PODWODNA MISJA − turnus rehabilitacyjno-szkoleniowy o profilu wodno-nurkowym, z możliwością odbycia szkolenia na stopień płetwonurka P1, P2 CMAS, specjalizacji nurkowych i nurkowań stażowych. Nad całością przedsięwzięć czuwają psychologowie oraz lekarz − specjalista medycyny hiperbarycznej.
  • RAJD BIESZCZADZKI − jesienna wyprawa w góry, w trakcie której uczestnicy przeżyją wędrówkę po zróżnicowanych malowniczych trasach i ognisko, posłuchają muzyki na żywo, a także poczują niesamowity Bieszczadzki klimat. Dla chętnych przewidywane jest bytowanie w górach pod gołym niebem na granicy polsko-ukraińskiej.
  • Przeszkolenie z zakresu kwalifikowanej pierwszej pomocy dla weteranów, którzy aktywnie się włączą w organizację i przeprowadzenie poszczególnych przedsięwzięć w ramach programu.

Zdjęcia oraz więcej informacji na: http://podwodnik.org.pl/1_23_weterani.html