W dn. 02.07.2016 roku. zakończono letnią edycję warsztatów psychologiczno-terapeutycznych „RAZEM ŁATWIEJ”. Nie obyło się bez wzruszających pożegnań. Koordynator projektu Wiceprezes Stowarzyszenia Marek Rzodkiewicz podziękował za wsparcie obecnym z nami psychologom: Agnieszce KLAWINOWSKIEJ, Angelice SZYMAŃSKIEJ, Ireneuszowi CIOSEK, Beacie PĘPKOWSKIEJ, Annie SIEMION-MAZURKIEWICZ i Agnieszce SZYNAL za wspaniale prowadzoną dogoterapię oraz państwu Dariuszowi i Ewie Kuszkowskim za poświęcony czas, wysiłek i wkład w uatrakcyjnienie warsztatów sprzętem służącym do wspomagania rehabilitacji.

Marek Rzodkiewicz szczególne podziękowania złożył na ręce przedstawiciela Ministerstwa Obrony Narodowej pana Łukasza WĘGLEWSKIEGO za wsparcie projektu przez Ministerstwo oraz życzliwość w procesie przygotowania i realizacji warsztatów. Również terapeuci wyrazili swoje uznanie dla uczestników za włożoną pracę w realizację warsztatów, wręczając okolicznościowe certyfikaty, książki oraz publikacje dotyczące relacji wzajemnych.

Wyjątkowością tegorocznych warsztatów było uczestnictwo żon weteranów, co spowodowało pozytywny odbiór wydarzenia w środowisku weteranów. O skuteczności warsztatów mówiła także w czasie pożegnań Aneta STĘPIEŃ, żona naszego kolegi Leszka, weterana poszkodowanego.

Na zakończenie warsztatów zaprezentowano materiał filmowy opisujący gest Matki naszego kolegi Marcina, poległego w Afganistanie, Pani Barbary Pastusiak. Z pieniędzy, jakie Pani Barbara otrzymała z odszkodowania, wybudowała dom dla weteranów misji zagranicznych.

Zachęcamy do obejrzenia materiału: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/marcinowka-dom-dla-weteranow,203612.html

Uściskom, wzruszeniom, okazywaniu wsparcia i życzliwości nie było końca.

Tekst i zdjęcia: administrator