Zakończyła się XIV edycja Bałtyckich Targów Militarnych BALT-MILITARY-EXPO, które w bieżącym roku odbyły się w dniach 20 - 22 czerwca 2016 roku w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku. Targi odbywają się w ścisłej współpracy z Dowództwem Generalnym Rodzajów Sił Zbrojnych i Inspektoratem Marynarki Wojennej. Patronat honorowy nad tegoroczną edycją sprawował Minister Obrony Narodowej.

Organizowane od 1998 roku Targi BALT-MILITARY-EXPO są ściśle związane z morzem i wybrzeżem. Koncentrują się na tematyce bezpieczeństwa morskiego, najnowszych systemach obronnych oraz ratownictwa na morzu i lądzie. Targi dedykowane są Marynarce Wojennej RP, innym rodzajom wojsk oraz formacjom Ministerstwa Spraw Wewnętrznych.

W targach, w charakterze wystawcy, zorganizowano również stoisko Stowarzyszenia Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju. Stoisko odwiedzili m.in. przedstawiciele Komisji Obrony Narodowej, Akademii Marynarki Wojennej, ambasady USA oraz liczni przedstawiciele firm sektora obronnego. Dało to możliwość prezentacji dorobku Stowarzyszenia, form wsparcia weteranów oraz rodzajów organizowanych przedsięwzięć rehabilitacyjnych, terapeutycznych i aktywizujących weteranów rannych i poszkodowanych.

Bilans targów to zawarte wstępne porozumienia dotyczące wsparcia inicjatyw Stowarzyszenia m.in. aktywizacji weteranów – rehabilitacja przez sport.