Organizowane koło Międzyrzecza imprezy zaliczane są do największych i najbardziej prestiżowych turniejów strzeleckich na świecie. W ich tegorocznej edycji wystartowało wielu strzelców z kraju, państw europejskich oraz z USA. Na strzelnicy wojskowej między Nietoperkiem i Międzyrzeczem w dniach 22 - 24 kwietnia rywalizowali w strzelaniu do tarcz oddalonych o 600 i 800 1000 metrów.

Longshot to marka znana wśród miłośników strzelania w całej Europie i Świecie. Snajperzy, uczestnicy LONGSHOT 2016 to wspaniali zawodnicy. Dzięki ich hojności w tym roku przekazano 8553 PLN dla Stowarzyszenia Rannych i Poszkodowanych w Misjach Poza Granicami Kraju. Dziękujemy serdecznie!
Zwycięzcy akcji zwolnieni zostali z opłaty startowej, mogli wybrać swoje miejsca startowe, a także stali się posiadaczami repliki naboju 338 Lapua Magnum z grawerunkiem LONGSHOT.

Obecny na zakończeniu zawodów Prezes Zarządu Głównego stowarzyszenia st. chor. szt. w st. spocz. Tomasz Kloc w imieniu rannych weteranów podziękował za wsparcie jak również uhonorował zwycięzców oraz inicjatora akcji charytatywnej Pana Zbigniewa Świerczka pamiątkowymi medalami i ryngrafem. Obecny podczas tej uroczystości, był również zawsze wspierający weteranów Dowódca Generalny Rodzajów Sił Zbrojnych gen. broni Mirosław Różański który Patronatem Honorowym objął tegoroczne zawody Longshot.

Oto jak wygląda ta replika.

Wśród grona posiadaczy znaleźli się Ci którzy wsparli rannych weteranów:

• Adam SZTYBÓR
  • Paweł KONECKI
  • Mariusz KRZYWICKI
  • Dariusz PALIBOREK
  • Włodzimierz SMYK

Wszystkim zwycięzcom zawodów serdecznie gratulujemy!